Slo Jo Experimental Lab - 2015

SloJo_Interior_Alteration_Colour_Earthworld

For a reputable company such as Slo-Jo, the conveyance of its brand identity is key. The space it occupies becomes the physical embodiment of the brand’s attributes, values, purpose, strengths and passions. Physical structure and spatial organisation is manipulated to portray these characteristics as branded environments. Slo-Jo’s brand identity speaks of exuberance, enjoyment, innovation and creation. The aim of the interior design was to create a statement environment, achievable with a limited budget that clearly communicates Slo-Jo’s brand as well as providing functional means for experimenting with signature flavours and developing exiting new products.

Flavour and taste is Slo-Jo’s speciality and therefore the idea of synaesthesia was what propelled the design concept. The deliberate excessive use of colour resembles the abundance of taste and flavour and the notion of indulgence; when one allows oneself the pleasure of abundance…

The design concept developed into the experimental work surface becoming the statement element, starting at the entrance and continuing into the space to draw clients deeper in. To create merchandise display opportunities, the coloured panels were manipulated to become exhibition boxes. This proved to be an efficient, simplistic way in which to celebrate the product, without cluttering the space.

Slo-Jo refers to this space as their “Ooh-la-la innovation hub and presentation studio”. It is a vivacious platform for Slo-Jo’s creativity to flow and be transformed into delightful products. The space and especially the bold and vibrant counter portrays the essence of Slo-Jo products and who they are as a company.

SloJo_Interior_Alteration_Colour_Earthworld
SloJo_Interior_Alteration_Colour_Earthworld
SloJo_Interior_Alteration_Colour_Earthworld
SloJo_Interior_Alteration_Colour_Earthworld